Protective Bike Four Peaks

 In Marathon

Toen ik in 2009 begon met mountainbiken had ik nooit gedacht dat ik nog eens ooit aan de start zou staan van een meerdaagse mountainbike marathon. Na in 2013 voor het eerst een meerdaagse tocht door de Alpen te hebben gefietst onder begeleiding van een gids was ik verkocht. Dit was toch wel een van de mooiste dingen die ik ooit gedaan had. Daarnaast had ik ook al wel eens een marathon gereden in de Alpen. Ook dit vond ik geweldig. Wat zou er nu nog mooier zijn als je deze 2 dingen gaat combineren, dan kom je uit op een meerdaagse marathon.

Mijn keuze is gevallen op de Protective Bike Four Peaks. Dit is een 4 daagse wedstrijd waarbij de start iedere dag in een andere plaats is. De organisatie zorgt ervoor dat de bagage van het eens naar het andere hotel vervoerd word. Dit is als deelnemer heel erg makkelijk. Je hoeft namelijk alleen maar te fietsen en te zorgen dat je tas oprijd bij de receptie staat. Na afloop is er ook vervoer geregeld vanaf de finish terug naar de startplaats.

Het waren geweldige 4 dagen met start in Leogang om daarna via Lofer, Kirchberg in Tirol, Neukirchen naar Kaprun. Tijdens de wedstrijd had ik een Go-Pro bij me waarmee ik van iedere dag een videoverslag heb gemaakt.

Dag 1: Leogang – Lofer

Dag 2: Lofer – Kirchberg in Tirol


Dag 3: Kirchberg in Tirol – Neukirchen

Dag 4: Neukirchen – Kaprun

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

merida-dutch-cross-country-2017