JoBerg2C 2019 Dag 1
KARAN BEEF TO FRANKFORT

 In JoBerg2C, Meerdaagse

Het is heel vroeg opstaan op dag 1 van de JoBerg2C maar vandaag een super relaxte eerst rit gehad van Heidelberg naar Frankfurt 112 km en 800 hm. En dag was zeker de moeite waard!

Na een heel kort nachtje slapen ging vanmorgen de wekker al om 4.15 uur. Snel de laatste zaken in mijn tas stoppen en de fietskleren aan. Vanaf 4.30 kon ik mijn ontbijt ophalen bij de receptie. Dat ging gelukkig allemaal heel vlot waardoor ik als om 5 uur klaar stond bij de bus samen met Kaj en Roos uit Eindhoven die ook de JoBerg2C rijden maar dan als duo. Op dat moment stonden de bussen er al alleen de vrachtwagen voor de tassen was er op dat moment nog niet. Maar een paar minuten later was deze er ook en konden de tassen worden ingeladen en zijn wij in de bus gestapt. Om klokslag 5.30 reed de bus richting de start van de eerste rit. Na een ritje van nog geen anderhalf uur waren we bij de start. Veel te vroeg natuurlijk wat de start was pas om 8 uur. Snel de fiets opgehaald die de dag ervoor al door de organisatie naar de start is gebracht.

Na nog wat mensen te hebben gesproken was het tijd om richting de start te gaan. Daar hebben we lekker in de zon staan wachten totdat we om 8 uur mochten vertrekken met 800 man achter de vrachtwagen van Karan Beef. Ik stond vrij vooraan dus reed ook met de eerste mee. Het was vandaag een dag zonder tijdwaarneming dus was het zaak om niet te snel te rijden. Dus met een oog op de vermogensmeter en lekker rustig rijden in het groepje waar we inzaten. Hier reden ook de elite heren en de winnaars van de mixed categorie van vorig jaar. Dus er hoefde geen kopwerk gedaan te worden enkel volgen. Bij het eerste waterpunt snel een bidon gevuld want er werd al snel weer door gereden en ik wilde graag in dit groepje blijven rijden. De route was veel over zandwegen en een paar hele kleine stukken singletrack. Niet heel spannend.

Bij km 65 waren we aan het tweede waterpunt waar we weer snel iets gegeten hebben om vervolgens de fietsen af te geven en op de boot te stappen. Voor de fietsen was een andere boot. Na een paar minuten varen waren we aan de andere kant van de Vaal rivier. Na een snelle plaspauze zijn we ook daar direct weer vertrokken weer over veel zandwegen en enkele grasstroken door de maisvelden door naar waterpunt 3 op 85 km. Hier zijn we op ons gemak gestopt en hebben we de fietsen even aan de kant gezet om te eten en drinken. Na ook een paar foto’s gemaakt te hebben zijn Kristof en ik weer vertrokken. De elite rijders gingen op hun gemak zitten en wat kletsen. Dat hebben wij niet gedaan en zijn gewoon rustig doorgereden. Na een tijdje kwam een van de elite teams ons nog voorbij maar die hebben we lekker laten rijden. Wij zijn mooi op ons eigen tempo doorgereden naar de finish. Uiteindelijk waren we in 4 uur en 17 minuten als nummer 3 en 4 binnen. Dat was rond kwart over 12. Daarna kwam alles in groepjes van 2 of 4 over de finish.

Na de finish de fiets afgegeven bij de fietsenmaker. Die zorgt iedere dag dat de fiets gepoetst is en weer netjes in orde is voor morgen. Nu er goed voor de fiets gezorgd word is het tijd dat ik ook goed voor mezelf ga zorgen. Dus eerst douchen en daarna eten. Het grote voordeel van vroeg binnen zijn is dat het nog lekker rustig is bij de douches. Na de heerlijk warme douche ben ik samen met Kristof een hapje gaan eten in de test. Die is heel erg groot en ziet er heel gezellig uit. Het eten was heerlijk pasta met kip en salade. De organisatie wil ook graag dat we niet ziek worden dus staan er overal op het terrein flessen met desinfectie. Ook bij het binnengaan van de eettent is het verplicht dit te gebruiken. Na het eten hebben we gewacht op de overig deelnemers en deze aangemoedigd bij het halen van de finish. Iedereen was mooi oprijd binnen en had een goede rit gehad.

Om 4 uur moest ik bij de massage zijn om te zorgen dat ik morgen klaar ben om aan de wedstrijd te beginnen. Vandaag werd er nog geen tijd opgenomen maar vanaf morgen staan we gewoon in race modus. De spullen voor morgen liggen klaar. Bidons gevuld, reepjes en belletjes liggen klaar en het rugnummer zit al op het shirt. Om 6 uur zijn we met z’n alle gaan eten en als de sponsor “Karan Beef” is krijg je natuurlijk beef te eten. Het eten vanavond was weer heerlijk. Na het eten was het tijd voor het praatje van de organisatie gevolgd door de foto’s en video van de dag. Deze zijn te zien via onderstaande link. Zeker de video is de moeite waard. In het begin ben ik nog even in beeld. Voor mij zit de dag erop. Ik ga slapen want morgen om 5 uur gaat de wekker weer voor de start van dag 2.

Klik hier voor de foto’s (van de organisatie) van dag 1.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search