JoBerg2C 2019 Dag 2
FRANKFORT TO REITZ

 In JoBerg2C, Meerdaagse

Vandaag de eerste raceday van de JoBerg2C. Na de opwarmer van gisteren was het vandaag het gas vol open. Het was een mooie dag maar ook zwaar. Mooi samen kunnen rijden met de leiders bij de dames. En zelfs een compliment van ze gehad.

Vandaag is de eerste racedag van de JoBerg2C. Gisteren een opwarmrondje van 112 km en vandaag het gas er vol op voor 93 km en 800 hm. Om 5.00 uur ging de wekker al en was het nog heel erg koud in Frankfurt. Buiten dat het heel koud was was het ook nog eens heel vochtig. Maar dat was een probleem voor latere zorg. Eerst was het tijd om te gaan ontbijten in de grote eettent. In deze tent konden we met 800 deelnemers eten. Ik had gedacht dat dit bij het ontbijt wel voor lange rijen zou zorgen maar dat was zeker niet het geval. Dat was wel het geval bij de stand met verse koffie. Hier stond om 5 uur al een hele lange rij. Dat was voor mij genoeg reden om de de verse koffie over te slaan en te gaan voor de oploskoffie. Het ontbijt was simpel maar lekker. Precies wat een fietser nodig heeft voor een dag flink afzien.

Start
Na het ontbijt nog even naar de wc en daarna de fiets opgehaald bij de fietsenmaker die er voor zorgt dat de fiets de hele week in wedstrijd staat blijft. Ik kreeg te horen dat er geen bijzonderheden waren dus kon met een gerust hard me gaan omkleden. Omdat het zo koud was nog wel getwijfeld wat ik aan moest doen. Maar omdat het rond 8 uur half 9 toch echt wel warm ging worden er voor gekozen om alleen maar een paar armstukken aan toe doen bij mijn zomertenue. Ik kan je vertellen dat was koud aan de start. We stonden namelijk in de schaduw dus het was bibberen. Na een kwartiertje wachten mochten we dan precies om 7 uur vertrekken voor de eerste wedstrijdetappe.

Vanaf de start zou het eerste deel geneutraliseerd zijn door het dorp. Maar omdat ik verder naar achter was gestart kon ik gewoon volle bak door rijden om vervolgens vooraan aan te sluiten waar nog niet super hard gereden werd. Maar bij het verlagen van het dorp ging daar de snelheid behoorlijk omhoog. De eerste 15 km kon ik nog mooi mee in de eerste groep. Maar dit ging op een gegeven moment voor mij net te hard. Dus ben toen mijn eigen tempo gaan rijden. En er waren er meer die zich lieten terugzakken. We waren met een groep van een man of 10. Maar van deze groep wilde niemand echt lekker doorrijden. Dus is deze gek maar weer op kop gaan rijden. Ik weet dat ik dat niet moet doen, maar kan er niet zo goed tegen als er niemand wil rijden. De route ging voor een groot deel over gravelwegen dus hier lag de snelheid behoorlijk hoog. Op de korte klimmetjes die er inzaten heb ik af en toe eens een keer doorgetrokken en vervolgens werd de groep steeds kleiner. We bleven uiteindelijk met 4 man over. Of eigenlijk 2 man en 2 vrouw. De uiteindelijke winnaars bij de vrouwen zaten nog in mijn wiel en nog een andere solo rijder. De dames riepen op een gegeven moment “You are a machine”. Ook heeft er wel een half uur een gast op de motor met cameraman naast ons gereden om de dames te filmen. Die lagen tenslotte eerste in hun categorie. Maar na 1,5 uur kopwerk was het wel genoeg geweest en moest er maar eens iemand overnemen. De dames hebben netjes hun beurt op kop gedaan maar de andere solo deelnemer wilde geen kopwerk doen. Ook niet na lang aandringen van mij en de andere 2. Ik kan daar niet zo heel goed tegen maar het is niet anders.

Tussen waterpunt 1 en waterpunt 2 hebben we nog een duo voorbij gereden die met een lekke band langs de kant stonden. Dit is ook te zien in de video van vandaag. Deze 2 zijn iets later weer bij ons aangesloten. We zijn zo als groep door de gravelwegen en singletracks gereden. Sommige singletracks waren heel erg nat. We hebben vandaag dus ook heel veel modder gezien en gegeten. Maar modder rijden gaat mij niet heel slecht af dus ik vond dat niet z’n probleem. Bij het 2de waterpunt heb ik nog snel mijn bidon gevuld en ben daarna meteen weer doorgereden. Samen met de 2 die met de lekker band stonden. De overige moeten ook iets eten dus die hebben iets langer gewacht. De andere solo rijder is de enige die het gat nog heeft dichtgereden en bij ons is aangesloten. Maar op de singletrack een stukje verder maakte ik een stuurfoutje waardoor ik even het wiel niet meer kon houden. Uiteindelijk heb ik ze heel de tijd in het zicht gehad maar ben er nooit meer bij kunnen komen.

Vanaf de laatste afdaling “Boerbull Decent” was het nog 8 km naar de finish. Een deel hiervan was over singletrack. Op dit deel kwamen de dames weer wat dichterbij. Maar daarna was het weer gewoon vermogen trappen en liep ik weer bij ze weg. Uiteindelijk kwam ik na 3 uur en 39 minuten als 10 de over de finish. Met als resultaat 4de in mijn categorie. Zeer tevreden met het resultaat.

Ik was alleen wat te vroeg binnen want de vrachtwagens met de douches waren er nog niet. Maar gelukkig konden we alvast douchen in de doucheruimte van de school. Daarna weer begonnen aan het dagelijkse ritueel van kleren wassen, bidons uitspoelen, bil en helm poetsen en natuurlijk eten. Daarna heb ik de hele middag een beetje kunnen relaxen en bijkletsen met een aantal bekende die hier ook zijn. Om 13 uur nog even naar de massage geweest zodat de benen morgen weer in topconditie zijn. Kijken of we de plek kunnen vasthouden of zelfs iets verbeteren. Het laatste wat ik vandaag gedaan heb was het avondeten en de dagelijkse Comedy show van de organisatie. Ze doen na het eten iedere dag een praatje over de dag incl. de huldiging van de winnaars en presentatie van de route voor morgen. De dag wordt afgesloten met de film en foto’s van de dag. Op zowel de foto’s als de film was ik zichtbaar vandaag. Nu is het weer tijd om te gaan slapen want morgen is het weer raceday.

Klik hier voor de foto’s (van de organisatie) van dag 2.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search