JoBerg2C 2019 Dag 4
STERKFONTEIN DAM TO EMSENI

 In JoBerg2C, Meerdaagse

Vandaag alweer de 3de racedag van de JoBerg2C. Als ik de presentatie van gisteren moet geloven is dit een van de mooiste ritten ooit. We gaan het meemaken vandaag. Vannacht goed geslapen dus laat de start maar komen.Vandaag de mooiste dag op een mountainbike ooit. Over de Great Wall My China en over Long Drop naar beneden. Wat wil een mountainbiker nog meer. Zou mij is iets overkomen wat je niet wil. Maar eerst moet er natuurlijk gegeten worden en de spullen weer ingepakt. Om 7 uur is het gezamenlijk vertrekken naar de officiële start 7 km verderop. Dit is gedaan omdat er in deze 7 km nog een drukke weg overgestoken moet worden. Tijdens de rit naar de start zien we langs de weg nog een paar zebra’s, impala’s en gnoe’s lopen. De start vandaag is in groepen van 100 deelnemers en ik zit daar natuurlijk bij. Ik kon mooi op de eerste rij staan bij de start. Om 7.30 hebben ze ons los gelaten en het was meteen vol gas. Ik kon met de beste mee maar moest flink afzien om bij te blijven. Na een 10 tal km draaide we een singletrack op die berg op ging en moest ik lossen. Dit was op de klim naar Great Wall My China en wat een uitzicht had je daar. Dat was echt met geen pen te beschrijven zo mooi. Daarna hebben we een tijdje op hoogte gereden met nog steeds de bijzonder uitzichten. Al dit moois werd gevold door een technisch afdaling. Tijdens deze afdaling heb ik me terug laten zakken naar het groepje wat achter mij reed met daarin in ieder geval de leiders bij de dames en Kristof. Dit omdat we onderaan de afdaling nog een flink stuk gravel zouden krijgen. Hier ben je in een groepje veel sneller dan alleen.

Maar eenmaal beneden ging het mis op het meest slechte moment. Precies toen we de gravel opreden reed ik mijn achterband lek. Snel gestopt lucht erin en kijken waar het lek zat zodat er een plug in kon. Maar helaas hij lekt langs de velgrand waardoor ik er een binnenband in moest doen. Dit ging vrij snel maar bij het oppompen ging het mis. Het CO2 pompje lekte waardoor er meer naast ging dan in de band. Dit was ook meteen mij laatste patroon. Dus dan maar met de hand pompen terwijl iedereen je voorbij rijd. Gelukkig stopte Peter Verkest en gaf me een patroon. Die er snel ingedaan en ik kon verder.

Vol adrenaline en vol gas in de achtervolging. Op de gravel kon ik nog wat mensen inhalen. Toen ik Peter weer inhaalde, heb ik hem nogmaals bedankt en gezegd dat hij in mijn wiel mee moest. Maar dat ging te hard volgens hem. Na de gravel kregen we nog een klim over een singletrack door het gras. Hier ben ik ook nog diverse mensen voorbij gereden waarvan sommige geen idee hadden wat er gebeurde. Het was een hele zware inspanning maar vol te houden tot boven. Daarna was het feest en konden de over Long Drop afdalen tot de finish. Dit is gewoon een paradijs heerlijke singletracks vandaag met kombochten kleine jumps. Gewoon heerlijk.

Aan de finish toch zeker 15 min verloren maar nog steeds 3de algemeen bij de Solo Men. Na de finish weer het gebruikelijke ritueel met wassen, eten en rusten. Het middageten was zoals altijd erg lekker. Ook staan er de hele dag door lekkere dingen klaar voor ons om de calorieën aan te vullen. Voor het avondeten nog snel even langs de fietsenmaker gelopen en die zei dat alles gemaakt was voor morgen. Maar tijdens het avondeten voelde ik dat ik niet helemaal fit was. Dus na het eten meteen naar bed en hopen dat het morgen beter is.

Klik hier om de foto’s van de organisatie te bekijken.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search