JoBerg2C 2019 Dag 5
Emseni Camp to Clifton Prep

 In JoBerg2C, Meerdaagse

Het gras waar onze tent stond was niet kort genoeg gemaaid waardoor ik al natte schoenen en sokken had voordat ik bij het ontbijt was.
Zou dit een voorteken zijn geweest?Gisteravond voelde ik me al niet 100% en moest ik heel veel hoesten. Na vannacht ook nog eens heel slecht geslapen te hebben, had ik een beetje schrik voor de dag die ging komen. Bij het ontbijt toch goed gegeten want de energie moet erin. Daarna was het tijd om de fiets te halen. Gisteren een lekke band gehad die lekte langs de velg. Ze hebben de band gisteren een keer opnieuw op de velg gelegd maar om 21 uur stond deze weer leeg. Toen hebben ze er een nieuwe band opgelegd. Dus mijn fiets stond gewoon netjes raceklaar deze morgen.

Start
De start was vandaag net als gisteren in groepen. Aangezien ik vrij hoog in het klassement sta, mag ik natuurlijk in de eerste groep starten. Vanuit de start begon iedereen heel rustig, maar toen we eenmaal offroad gingen werd er stevig door gereden. Het eerste 1,5 uur kon ik het nog net volhouden om bij het groepje te blijven maar ik moest zo vaak en hard hoesten dat mijn keel enorm pijn deed. Daarom maar besloten de groep te laten rijden en rustig naar de finish te rijden. Als mijn hartslag boven de 140 kwam hoeste ik de longen uit mijn lijf. Dus moest ik langzaam rijden. Voor degene die mij een beetje kennen is dat heel erg lastig voor mij. Heb gewoon de hele dag naar mijn hartslag zitten kijken terwijl iedereen mij voorbij reed. Dat was metaal erg zwaar ik kon echt niemand volgen zonder de longen uit mijn lijf te hoesten. En dit overkomt je dan op een van de zwaarste dagen van deze race.

Vaarwel 3de plaats in de Solo Men categorie. Vandaag ben ik van racemodus maar overgeschakeld op geniet modus. Dat was moeilijk en heb ook een paar goede gesprekken met mezelf moeten voeren om niet af te stappen. Het landschap was wel erg mooi vandaag maar de route wel heel saai met bijna alleen maar gravel.

Na de finish snel gedoucht en gaan slapen totdat ik naar de massage moest. Daarna snel door naar het avondprogramma met het avondeten en de route van morgen. Hier kreeg ik wel een beetje schrik van. De route zou wat betreft klimmen nog wat zwaarder zijn dan vandaag. Dus meteen na de presentatie naar bed een slapen. Heb dit verhaal de dag erna pas geschreven omdat ik mijn rust heel hard nodig had. Vandaag was mijn slechtste dag op een mountainbike ooit. En dat na de mooiste dag op een mountainbike gisteren kunnen de verschillen in 2 dagen toch erg groot zijn. Hopelijk gaat het morgen beter.

Klik hier voor de foto’s van de organisatie.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search