Nog even een goed ontbijt naar binnen werken want vandaag zou een hele zware dag worden. Of het nu goed zou gaan of niet zwaar zou het zeker worden met 1900 hm op 93 km. Het ontbijt smaakte prima. Dat is vaak al een goed teken. Daarna nog even langs het toilet en daarna terug richting de tent. Alle spullen weer inpakken, je wordt daar steeds wat makkelijker in naarmate de dagen vorderen. Ook nog even de fiets opgehaald bij TechZone. Zij zorgen ervoor dat de fiets iedere dag weer race klaar staat. Het matras weer afgegeven bij de vrachtwagen en ook de tas. Daarna bidons op de fiets en toen het grootste schrik moment van deze week. Waar was mijn GPS, die zat nog in mijn tas die ze net in de truck geladen hadden. Snel terug gerent en ze hebben hem er nog uitgehaald. Anders was het vandaag een moeilijke dag geworden. Maar gelukkig is dat allemaal goed gekomen.

Start
Vandaag was de start niet in groepen maar wel werd gevraagd om op de plek te gaan staan waar je thuis hoort. Dat gebeurt natuurlijk niet. Ik stond gelukkig vrij vooraan maar er stonden veel mensen die daar niet thuis hoorden. Dat zorgde voor behoorlijk wat irritatie op de korte klimmetjes. Eenmaal aangekomen bij de eerste serieuze klim van de dag was dat probleem snel opgelost. Hier kwam iedereen wel op zijn plaats terecht. Het einde van de klim was 23%, dat fietst niet iedereen ophoog. Maar waar ik fietste nog wel. Bovenop de klim was het een paar km een beetje op en af. Tom zat nog bij mij in de groep en we konden het groepje voor ons nog zien rijden. Dus besloten om er naartoe te rijden. Tom riep op een gegeven moment dat het te hard ging dus het tempo iets lager gelegd. Voordat de afdaling begon zaten we erbij.

32 haarspeldbochten
Wat volgde was een heerlijke afdaling met daarin 32 haarspeldbochten. Echt genieten. We waren al weer snel beneden en kon het klimmen weer beginnen. Dit klimmetje was niet zo lang en daarna volgde de afdaling met de naam “Rock and Roll”. Ik weet nu waar deze naam vandaan komt. Man wat lagen er veel stenen op deze afdaling, hier zullen ook wel een aantal mensen zijn gaan rollen. Het was een singletrack tussen de stenen door. Helaas een paar keer een stuurfout gemaakt waardoor ik de aansluiting met de groep verloor. Na deze afdaling volgde nog een lange klim voordat we bij de finish waren. Hier heb ik mooi mijn eigen tempo kunnen rijden. Nog een stukje dalen door het bos over een perfect aangelegde singletrack en toen door het gras richting de finish.

Zoals jullie net hebben kunnen lezen ben ik weer een beetje hersteld. Het is nog niet helemaal 100% maar toch wel 95. Moest nog wel vaak hoesten maar dat deed niet zo zeer als gisteren. Was vandaag als 4de of 5de binnen in mijn categorie en in het klassement weer een plekje opgeschoven.

Na de finish het gebruikelijke verhaal ondertussen. Douchen, kleren wassen, eten en rusten. Net nog even naar de massage geweest waar ze ervoor moeten zorgen dat ik morgen weer over een paar goede benen kan beschikken. We verblijven vandaag op het terrein van Farmer Glenn. Een van de organisatoren van de JoBerg2C. De tent waar ik vandaag in slaap is een stuk groter dan van de afgelopen dagen met daarnaast een heel mooi uitzicht. Na het avondprogramma is het weer direct slapen wat de wekker gaat hier iedere dag om 5 uur.

Start typing and press Enter to search